Flocon tarjoaa ratkaisuja jäteveden puhdistukseen prosessiteollisuudelle. 

Yrityksen omistus ja tausta:

·   Axolot Solutions AB perustettiin 2014 ja listattiin Tukholman Nasdaq First North pörssiin 2018.

·   Axolot Solutions Finland Oy toimi Axolot Solutions AB:n tytäryhtiönä joulukuuhun 2022 asti, jolloin toimiva johto osti suomalaisen tytäryhtiön liiketoiminnan ja lisenssin hyödyntää Axolot Solutions AB:n omistamia patentteja.

·   2022 joulukuussa Axolot Solutions Finlandin nimeksi tuli Flocon Technologies Oy.

·   Pääomistajana on Mikael Åbacka sijoitusyhtiönsä kautta ja yrityksen toimitusjohtajana Sirkku Rönkä.

Floconin toimitiloissa Otaniemessä voidaan tehdä eri vesien puhdistuskokeita laboratiorion ja pilot-hallin laitteistoilla tai voimme myös toteuttaa koeajoja siirrettävillä laitteistoilla asiakkaiden luona.

Flocon teknologia

Kyseessä voi olla prosessivesien, pesuvesien tai sadevesien puhdistus kierrätettäväksi tehtaalla, edullisemmin viemäröitäväksi tai päästörajojen puitteissa laskettavaksi luontoon. Tarjoamme koeajo- ja asiantuntijapalveluita, vedenpuhdistuslaitteistoja ja niiden huoltopalvelua. 

Kehitämme jatkuvasti teknologiaamme, parannamme laitteistojemme tehokkuutta ja käytön helppoutta. 

Prosessin avainkomponentit ovat yksinkertaisia, mutta prosessin ajaminen oikein vaatii kokemusta ja osa myyntiprosessiamme onkin asiakkaiden ja käyttäjien koulutus prosessin ajamiseen.

Floconin tarjoamien ratkaisujen tarve ja merkitys tulee lähitulevaisuudessa kasvamaan Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Eri jätevesijakeet kannattaa puhdistaa ja kierrättää lähellä syntymispaikkaa. Myös kiertotalouden kehitys lisää tarvetta ratkaisuille prosessivesien puhdistukseen ja raaka-aineiden erottelemiseen jätevirroista.