Ravinteiden erottelu kalateollisuuden jätevesissä

Uusi käsittelyprosessi kalateollisuuden jätevesille

Parhaillaan kehitämme uutta käsittelyprosessia kalateollisuuden jätevesille, ja samalla otamme erilaisista jätevesistä hyödyn irti. Kehittämällämme sähkökemiallisella vedenpuhdistusmenetelmällä saamme tehokkaasti eroteltua jätevesistä epäpuhtaudet tai ravinteet. Hankkeen tavoitteena on kehittää prosessi, jonka avulla biomassa voidaan hyödyntää paikallisesti lannoitetuotantoon sen sijaan, että se kuljetettaisiin jätevetenä muualle. Videolla kerromme asiasta lisää:

Kuva: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Floconin kehityshanke on saanut rahoitusta valtakunnallisesta Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmasta, jota hallinnoi Etelä-Pohjanmaan ELY.

Alkuperäinen artikkeli luettavissa Ely-keskuksen sivuilta täällä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *