Ravinteiden kierrätystä Vihdin Jätevedenpuhdistamolla

Flocon on aloittanut koejakson yhdyskuntajätevesien puhdistuksessa ja ravinteiden talteenotossa Vihdissä. Floconin kehityshanke on saanut rahoitusta Ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen ohjelmasta. FLOC+ hankkeessa kehitetään prosessia yhdyskuntajäteveden puhdistukseen ja ravinteiden talteenottoon yhdistämällä sähkökemialliseen saostukseen perustuva Flocon-reaktori täydentävään teknologiaan, kuten struviittisaostukseen, kalvomenetelmiin ja biologisiin menetelmiin.
Hankkeessa myös pilotoidaan kapasiteetiltaan nykyistä suurempi Flocon-reaktori ja varmistetaan sen puhdistusteho ja teknistaloudellinen toiminnallisuus aidossa laitosympäristössä. Nyt ajamme koejaksoa Vihdin Veden tiloissa. Flocon-prosessin tavoitteena on erotella yhdyskuntajätevesistä ravinteet, orgaaniset aineet sekä epäpuhtaudet flokkiin, joka kuivuu ilman ulkopuolista energiaa. Floconin hanke on saanut tukea Ympäristöministeriöltä Ravinteiden kierrätyksen ohjelmasta.

ympäristöministeriö

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *